Osiguranje finansijske sposobnosti prevoznika

Bavite se prevozom ljudi ili transportom robe? Ono što vam je potrebno je dobro osiguranje vaše finansijske sposobnosti iz kompanije RENOMIA.

Osiguranje je namenjeno kompanijama za prevoz robe ili putnika koje rade na domaćim ili međunarodnim linijama korišćenjem autobusa, prikolica ili kamiona ukupne težine preko 3,5 tona koje su po zakonima obavezne da dokažu svoju finansijsku sposobnost za ispravno obavljanje drumskog prevoza prema odeljku 4a zakona 111/​1994o drumskom prevozu. Prevoznici u javnom prevozu su izuzeti.

Finansijska sposobnost se dokazuje:

  • poslovnom imovinom
  • obim raspoloživih novčanih sredstava i obrtnog kapitala
  • operativna rezerva do 9.000 EUR za period od 12 meseci za prvo vozilo i 5.000 EUR za svako vozilo koje se dodatno koristi

Osnova su zapisi o vozilima koji se prijavljuju odgovarajućem nadležnoj upravi za transport. Jeftinija alternativa je ugovor o jemstvu koji se zaključuje sa osiguravajućom kompanijom.

Osiguranje pokriva neplaćene obaveze zbog nesolventosti osiguranika (mogućnost da finansijski pokrije ispravan početak i obavljanje drumkog transporta).

Finansijska sposobnost mora da se osigura i održava za sve vreme trajanja drumskog transporta. Prevoznik koji pruža transporte usluge mora da prikaže odgovarajući i trajni finansijsku kapacitet odgovarajućoj nadležnoj upravi za transport za svaku kalendarsku godinu do 31. jula naredne godine najmanje. Ako prevoznik ne dokaže svoju finansijsku sposobnost lokalnoj transportnoj upravi, njegova koncesija za transportne usluge se povlači u upravnom postupku.

Odgovorićemo na vaš poziv

Naši stručnjaci će vam rado dati ponudu sa rešenjem koje je prilagođeno vašim posebnim potrebama.

Lični podaci će biti iskorišćeni samo za vreme obrade Vašeg zahteva. Više na stranici Zaštiti Podataka