RENOMIA izveštava stalan rast i kupovinu udela u HELIA & PARTNERS

RENOMIA je stekla većinski udela u HELIA & PARTNERS, brokerske kuće za osiguranje. Obe kompanije će ojačati svoje pozicije u regionu Severne Bohemie i HELIA će steći dodatno znanje i stručnost od čega će klijenti imati koristi.

“Uz našu superiornu uslugu klijenata i reputaciju da uvek vodimo računa o klijentima, RENOMIA je postala vodeći lider na tržištu. HELIA & PARTNERS, koji sarađuju od 2003, i imaju sličan pristup pružanju usluga, imaju ambiciju da nastavi sa rastom. To je razlog dogovora sa vlasnicima o bliskoj saradnji i partnerstvu, koji se manifestovao u vidu učešća kapitala,” prokomentarisala je Jirina Nepalova, direktor kompanije RENOMIA.

Obe kopanije su se složile da zajednički deluju na tržištu kako bi razvile najbolju uslugu za korisnike. RENOMIA će podržati razvoj HELIA & PARTNERI pružajući pristup svojim resursima, programima obuke za klijente i zaposlene, stručnjacima za programe, informacijske sisteme i aplikacije. Partnerstvo će takođe imati koristi od saradnje u međunarodnom okruženju kompanije RENOMIA sa pružanjem usluga širom sveta.

Stanislav Filip i Milan Poláček ostaju rukovodioci HELIA & PARTNERS-​a; kompanija će nastaviti sa radom pod samim imenom i postojećih 18 članova tima će ostati na mestu i nastaviti pružati i razvijati svoje usluge klijentima. "Nakon dugogodišnjeg nezavisnog razvoja, odlučili smo se udružiti sa kompanijom RENOMIA jer ona deli naše vrednosti i, sa našim partnerstvom i međunarodnim znanjem koje dobijamo od njih, bićemo spremni za budućnost koju vidimo vrlo optimistično, "kaže Stanislav Filip, Direktor HELIA & PARTNERS.

RENOMIA je aktivna na tržištu od 1993. godine i promenila je mapu osiguranja, uvek podržavajući interese klijenata, održavajući njihovo poverenje i pružajući im sigurnost u području osiguranja. RENOMIA ima dug rast, stekavši vlasničke udele u nekoliko brokerskih društava u Republici Češkoj i inostranstvu, koje je uspešno razvijala posljednjih godina. Ukupna premija premašila je 9 milijardi čeških kruna.